2012. szeptember 12., szerda

Kezdet és vég a CorLeonis kiadónál

Bejegyezte: Inka dátum: 10:44


Egy új ütős krimi sorozattal indítja meg az őszt a CorLeonis kiadó. A méltán sikeres bestseller író Nevada Barr tollából kerül itthon a polcokra Anna Pigeon sorozata. A 13 és ½ írónőjének új hazánkban megjelenő kötete az első lépésektől kezdi bemutatni nekünk Anna Pigeont, amire külföldön évekig kellett várni. Ez a regény a sorozat előzményeit tárja elénk, amiért az írónő rajongói tábora évek óta esengett, hogy megjelenésre kerüljön. Nekünk viszont nem kell várnunk rá, azonnal megismerhetjük a csetlő, botló főhősnőt, aki a kezdetekben összetört és ismeretlen még számára az élet azon kegyetlen oldala, amibe egyik napról a másikra belecsöppen. Hogy hogyan alakulnak a későbbiekben a kalandjai? Kíváncsian várom, mivel az első oldalak igen meggyőzőek. Ha érdekel itt beleolvashatsz Te is!
Nevada Barr: Ördögkatlan
„Nevada Barr Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját.
Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét… „

Egy történet elkezdődik, egy másik pedig befejeződik. Sokan várjuk már azt a napot, amikor Karen Marie Moning főhősnőjének kalandjai a végéhez érnek. Vagy valami újnak a kezdetéhez? Az írónő nem csak főhősét hagyta kétségek között, hanem nagyra duzzadt rajongó táborát is. Mi lesz Macel? Hogy tudja túlélni az újabb veszteségeket? Sikerül-e bosszút állnia, vagy túl nagy és bénító a fájdalom, hogy másra is gondolni tudjon? Mi lesz a Sinsar Dubh-val? Új nap virrad, de Macnek megáll az idő. Sikerül újjá születnie, és felvenni a harcot az ellenséggel és saját magával szemben? Ebben a hónapban mindenre fény derül. Legalább ha Moning hagyja. Kedvcsinálóként és izgalomfokozóként itt elolvashatod az első fejezetet. Dublin Rád vár! Csak ne felejtsd el. Mindig maradj a fényben!

Karen Marie Moning: Új nap virrad
„A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Inka firka Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei