2012. szeptember 13., csütörtök

Rémálom egy keresztessel

Bejegyezte: Inka dátum: 23:25


Sarwat Chadda: Az ördög csókja. A könyv, aminek a szerkesztője alcímként nyugodt szívvel ajánlhatta volna a „Zagyva, csacska semmiség”-et.
Honnan:
Még a 2010-ben a goodreeds oldalán figyeltem fel rá a Best Book Covers for 2010 összeállításban. Akár csak a Fallen esetében, nem a sztori fogott meg, hanem a borító, ami egyszerűen meseszép. Sajnos a könyv további csodálatos jelzővel nem igen rendelkezik, legalábbis számomra. Végre egy szuperképességekkel nem bíró, normál, hagyományos emberekről szóló könyv, akik felveszik a kesztyűt a gonosszal szemben; gondoltam én naivan. Annyira sokat azért nem vártam tőle, de annyira keveset se, mint amit kaptam. Bár egy igazán kemény világ kegyetlen és kétségbeesett harcát vívó leányról kellene, hogy szóljon a történet, ennek azonban még ír magját sem találjuk meg a könyvben. Vagy lehet, hogy rossz helyen kutattam kedves Watson?
Pro:
Nagy örömöt okozott a könyv számomra rövidségével. Bár így is elég hosszúnak tűnt, sőt túlontúl hosszúnak, mégis nagy-nagy köszönet és hála az író bácsinak azért, hogy nem toldotta meg még 100 oldalnyi semmivel a könyvet! Igazán gratulálok hozzá!

„– Ki akarhat odafent lakni?
– Szép – mondta Mike. – Nem vetted még észre, hogy olyan magasból nem látszik a kosz? „

Kontra:
VIGYÁZAT! HELYENKÉNT SPOILERT TARTALMAZHAT! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE OLVASS TOVÁBB!
Ebből túl sok van, úgyhogy megpróbálom őket pontokba szedve tálalni a könnyen fogyaszthatóság és a saját valamint mások idegeinek kímélése érdekében. Komoly dilemmát okozott nekem, hogy mitől szenvedtem jobban, akkor, amikor a könyv a kezembe került: hogy beteg vagyok, vagy, hogy pont ezt olvasom. Esetleg ez okozta a betegségem? Annyira megülte a gyomrom a sok ki nem mondott szitokszó, hogy azok harcot indítottak az agyam és immunrendszerem bástyája ellen, jelezvén, hogy FEJEZD BE!? Mindenestre túléltem a könyvet és jobban is lettem, aminek nem csak Anyu csodalevesének volt köze.
No, de akkor szedjük össze azokat a hozzávalókat, amikre Chadda bácsinak nem lett volna szüksége a könyv megírásánál, vagy pont kifelejtette őket.
Mit tegyél, és mit ne a bevásárló kosaradba lista:
  • Szükségtelen egy használhatatlan főhősnőt levenni a fogasról, ha annak mérete, színe és fazonja nem megy egy keresztes rend béli harcoshoz. Nekünk ugyanis acélra, sodronyingre és pajzsra van szükségünk és nem túlméretezett kötött pulóverre. Billie személyisége és képessége mindennek ellentmond, amit elviekben a neveltetése és edzése alatt magára kellett volna szedni. Elcserélt áru, kérjük hozza vissza üzletünkbe, ingyen kicseréljük!

„– De azt hittem, te küldted az SMS-t. Találkozni akartál velem.
– Itt? Mondjuk a nagy tábla alatt, amire azt írták: CSAPDA? „

  • Leértékelt jóslatokat ne vegyen! Felhasználni őket úgysem tudja, mivel hiányzik a használati utasítás hozzájuk. Hősei meg túl hülyék ahhoz, hogy elgondolkozzanak, talán többfunkciós eszközt vett, melynek további értelmezése is lehetséges, hogyan tudnák jövőjükbe beilleszteni. De mint mondottam, ehhez túl kevés az agyi kapacitásuk, hiába fél tőlük még maga a Sátán is.
  • Figyelmeztetjük kedves vásárlóinkat, hogy ne higgyenek olyan hittérítőnek, aki a sorok között támad rájuk és Mike-nak hívatja magát. Ismertető jegye: testét tövistetoválás szeli át és arról kántál, hogy apáink csak bajt és pusztulást okoznak számunkra és ellenük legjobb eszközként a lázadást nevesíti meg. Mindezt olyan hévvel ismétli miközben az ég felé emeli szemét, nyakát majd ki törve, hogy biztosra vehetjük, apja űrhajós kapitány és gyermekét azért tagadta meg, mert magára nem rakéta testeket, hanem sokkal földhözragadtabb tövisindát varratott. Csöppet sem átlátszó, hogy minket is el akar téríteni a NASA-tól. (Komolyra fordítva a szót, Chadda bácsi: NAGYON ÁTLÁTSZÓKAT tetszik írni!)

„– Belenéztél már a napba, Billi?
– Igen. Mert?
– Fáj. Néha a világosság is fájdalmas lehet. Néha az árnyékban kell élnünk, hogy megóvhassuk magunkat.
Billi a szemöldökét ráncolta. „

  • Tisztelt vásárlónk ne térjen ki az iskolai részlegre, mivel történetünk szempontjából semmilyen eredményre nem vezetnének a kapcsos mappák és szövegkiemelő filcek. Ajánlanám figyelmébe, hogy a harci buzogányok és tőrök között viszont kiárusítást tartunk, úgyhogy jobb lenne, ha útját a továbbiakban a jobb oldali szekcióban folytatná, a kerti eszközök és tisztítószerek között megtalálja a harci eszköz részleget.
  • Kérjük nézze meg, hogy új főhősnő termékünk szavatossága nem járt-e le mielőtt a kosarába helyezné. A lejárt felhasználhatóságú termékeinknél előfordul értelmetlenség, személyiséggyengeség és ok-okozati összefüggések megértésének hiánya. Így ha példának okáért főhősnője haragszik férfi főhősére, mert az elment továbbképzésre, amit otthon nem kaphatta volna meg, és ezt még szavatossága lejárta előtt megértette és felfogta, majd később folyamatosan azon mereng, hogy miért hagyták el, és veszekedések során is felhozza, sőt sírva könyörög, hogy ne hagyja el többet, ne ijedjen meg. Csupán üsse fejbe a lejárt árut, hozza vissza és mi kicseréljük. Hátha ezzel hozzá tudunk járulni annak minőségi javulásához. Bár az Ön által való felhasználási mód miatt ennek garantálására nem vállalkozunk.

„Nem igaz, hogy ő is – ő is a Rendet választotta helyette! Ahogy az apja. „

  • Felhívjuk szíves figyelmét, hogy szereplői testi épségére ügyeljen. Esetleges életveszélyes sérülések esetén kérjük, szelektálja a sérült árut. Újrafelhasználásukért felelősséget nem tudunk vállalni. Próbálkozásai nevetségesnek tűnnek azzal, hogy egyik napot az intenzíven tölteti velük, a másik napon viszont már vérre menő harcba küldi őket. Kérje ki orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát, mielőtt halálos sebeket ejt szereplőin!
  •  Kérjük, figyelmeztesse hőseit, hogy amennyiben leverik „Rrr-osszfiú” babáinkat a polcról bizonyosodjanak meg róla, hogy tényleg tönkre tették-e őket vagy csak lejárós a fejük és még használhatóak további összecsapásokra, gonosz tervek fondálására és kegyetlen visszavágásokra. Ezzel nem csak a mi, hanem az ő dolgukat is megkönnyítenék.
  • Ajánljuk figyelmébe a „Kezdő írók kézikönyvét”, amiből reméljük, hogy az Ön számára is kiderül, hogy mennyire irritáló, ha valaki folyamatosan felesleges névismétlést eszközöl. Ezzel az instrukcióval csupán csak jövendőbeli alkotása(i) minőségén igyekszünk javítani.
  • Akciós családterápiás óráinkra minden nap befizethet a pénztár mellett található kirendelt egységeinknél, ha lelkileg sérült gyermekek és szülők problémáit szeretné megoldani bármiféle erőszakos és más végleges módszer helyett.
Fogadja meg tanácsainkat. Vagy ezt az egy használhatót, amit Ön tett a főhősének:

„- Mi van, sehol egy lufi? – kérdezte Billi szárazon.
  - Ha léggömböt akarsz, állj be a cirkuszba! „

 Reméljük ott szórakoztatóbb lesz! Köszönjük, hogy megtisztelt minket vásárlásával!
Értékelés: 1/5
Kedvenc rész:

„Billi tudta, hogy reménytelen a józan eszükre hivatkozni. Nem úgy néztek ki, mint akik felismerik a józan észt, még akkor sem, ha egyenesen orrba rúgja őket.„
„A szarkazmus a legalantasabb szellemesség.”
„– Szóval az ember eladja a lelkét. Miért is?
– Gazdagságért. Hatalomért. Halhatatlanságért. – Kay kifelé bámult az ablakon. – Semmi fontosért. „
„A Pokol ott van, ahol a szív.”
 A történet folytatása hamarosan a boltokban. Mazochistáknak és azoknak, akiket nem tudtam eltéríteni az önsanyargatás útjáról.
Sarwat Chadda: Éjistennő

„Szinte még magához sem tért legjobb barátja, Kay halálából, ám Billire máris újabb feladat vár: a templomosoknak vérfarkasok ügyében kérik segítségét. De ilyen vérfarkasokkal Billinek még nem akadt dolga.
Úgy nevezik magukat: polenyicá-k, azaz férfiölők. Kelet-Európa ezen ősi harcosnőit évszázadok óta halottnak vélték. Azonban előmerészkedtek, és most a tavasz gyermekére vadásznak, egy olyan nagy hatalmú orákulumra, aki elindíthatja a Hármastelet, vagyis az emberiség teljes pusztulását okozhatja.
Hogy kiszabadítsa a tavasz gyermekét, és megmentse a világot, Billinek el kell nyernie egy fiatal orosz katona, Ivan Romanov bizalmát, aki senkiben sem bízik, pláne nem a lányban.
A folklór és a mítosz rémisztő valósággá válik ebben a lélegzetelállító kalandban, amelynek története az időből lassan kifutó világról szól. És Billi SanGrealról, mert egyedül ő mentheti meg.”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Inka firka Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei