2012. április 14., szombat

Színfoltos tavaszi megjelenések

Bejegyezte: Inka dátum: 12:11
Megérkezett a tavasz és ezzel az újabbnál újabb megjelenések tarkítják a könyvmolyok naptárainak rublikáit. Mindegyik egy-egy színfoltot képvisel. Nálam mindenesetre pirossal lenne bekarikázva, és felkiáltójelezve az a nap, mikor megjelenik kedvenc írónőm Cassandra Clare újabb szériájának első kötete. Már december óta izgatottan várom a megjelenést, és remélem, hogy a könyvfesztivál végre meghozza ezt az epedve várt könyvet.

Cassandra Clare - Pokoli szerkezetek 1.: Az angyal

A mágia veszélyes, de a szerelem még veszélyesebb. Amikor a tizenhat éves Tessa Gray Viktória királynő uralkodása idején megérkezik Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. Ahogy egyre mélyebben merül a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.
KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK

Szintén vörös pöttyös a Stray, amivel már jó rég óta szemezgetek és vágyakozom, hogy itthon is kiadja valamelyik kiadó. Most már biztos, hogy nem marad vágyálom ez sem, hála a Könyvmolyképzőnek. De a megjelenés az előzőhöz hasonlóan kérdéses.

Rachel Vincent - Stray (Kóborok)

Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példányt elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!
KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK
Már csak pár napot kell aludni és mindenki meg lesz bűvölve. Jön ugyanis Agresti kötete az Egmont kiadó jóvoltából. Úgyhogy mindenki vésse be április 18-át!

Aimee AgrestiMegbűvölve

A tizenhat éves Haven Terra, az illinoisi iskolás lány nyugodt életében hatalmas változás következik be: két társával együtt gyakornok lehet a híres chicagói szállodában, a Lexingtonban. Ebben a hotelben lakott egy időben a neves gengszter, Al Capone is. Havennek kalandos gyermekkora volt: öt évesen egy árokparton találtak rá, és az őt gondozó ápolónő fogadta örökbe; testén különös sebhelyek vannak; érzékeny, értelmes és fogékony lány. A patinás hotelépületet nemrég újították fel, és most gőzerővel készülnek a megnyitóra. Haven megismerkedik a szállodával és közelebbi kapcsolatba kerül az igazgatónővel, a gyönyörű, ám kiszámíthatatlan Aureliával, segédjével, a jóképű Luciannel, a fennhéjázó szakáccsal, Etannel, valamint a különös személyzettel is. Ahogy telik az idő, Haven és legjobb barátja, Dante, valamint a másik gyakornok, az okos Lance nyugtalanító felfedezéseket tesz: egy üres könyv lapjain üzenetek jelennek meg, fotók kezdenek el átváltozni, egy szoba magától tüzet fog, egy átjáró mögött elmondhatatlan titok lappang… Minden jel arra mutat, hogy semmi sem történik véletlenül…
De miért az ő életük változik meg? Miért akarja Aurelia olyan nagyon, hogy Haven beálljon a titokzatos Társaság tagjai közé? Egyáltalán: hogyan kerülnek ide, hiszen egyikük sem jelentkezett gyakornoknak a Lexingtonba? És a legfontosabb kérdés: túlélik-e életük legizgalmasabb, ugyanakkor legveszélyesebb kalandját?
Várható megjelenés: 2012. 04. 18.
EGMONT

És hogy a sok nő mellett a férfi írók is képviseltessék magukat, debütál hazánkban Glen Duncan, aki eddig Jake Marlowe-al több nemzet olvasóinak elismerését is elnyerte. Itthon az Agave kiadó indítja útjára április 19-től.
  
Glen Duncan - Az utolsó vérfarkas

Jake Marlowe nem mondható fiatalnak. Márciusban lesz kétszázegy éves, de ebből százhetvenet simán letagadhatna. Jake ugyanis vérfarkas, méghozzá egyik fajtársa balszerencsés és erőszakos halálát követően a legutolsó példány. És bár ereje teljében van, lelkileg kikezdi a magány. Eluralkodik rajta a depresszió, s már azt fontolgatja, végez magával – még akkor is, ha ezzel egy több ezer éves legendát temet el örökre. Első látásra úgy tűnik, mi sem egyszerűbb, mint véget vetni mindennek. Csakhogy két kifejezetten veszélyes társaság is üldözőbe veszi, akik eltérő okokból ugyan, de semmitől sem riadnak vissza, hogy életben tartsák Jake-et. Legalábbis a következő holdtöltéig.
Várható megjelenés: 2012. 04. 19.
AGAVE

Aranyosan csillog április 30-ika, mikor is megjelenik szimatos könyv formájában a Lélektelen. Nagy csábereje a kötetnek, hogy mindamellett, hogy fantasyról van szó a viktoriánus Angliában játszódik, és a főszereplő egy lélektelen vénkisasszony. Esetleg egy fiatal Miss Marple-t kapunk vámpírokkal és vérfarkasokkal körülvéve? Mindenesetre én nagyon rá vagyok zizzenve!  

Gail Carriger - Soulless: Lélektelen
Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet.
Elsősorban azért, mert nincs lelke. Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt.
De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire.
Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb társadalmi köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit? És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála cukorszörptorta?
Várható megjelenés: 2012. 04. 30.
KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
ARANY PÖTTYÖS KÖNYVEK

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Inka firka Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei