2010. december 17., péntek

Szörnyű kis hörcsög

Bejegyezte: Inka dátum: 11:39
Bár nagyban egy adag csábító tananyag fölé görnyedve kellene ücsörögnöm, a szokásos kis tanulósarkomban, mégis itt vagyok, és pötyögök a billentyűzeten.:)

És mégis miért? Hogy válaszoljak Francica aranyos bemutatására, a blogján. Hát igen én is nagyon várom a jövőbeni eszmecseréket, egy-egy kötetről, amit a kezembe mer adni a gyűjteményéből, vagy dacolva csak azért is elolvasok, és utána mikor a kritikámat kéri, egy pillanat múlva azt mondja, hogy inkább ne mondjak semmit, mert minden az arcomra van írva. Majd két három perc téma terelgetés után, egyszer csak kitörik belőle, hogy "Na mondjad!", amit vagy egy óra hosszas előadás folytat a részemről, ő meg "Jaj!", "Nem is!", "De olyan cuki!", "Hülye vagy!!!", megtoldásokkal fűszerez.

Hát igen nem tudom, én sem, ilyenkor, hogy is vagyunk mi meg egymás mellett....
Régen volt már az, amikor megkért, hogy ajánljak neki valami olvasnivalót, ha már annyit olvasok, (bár nem értette, hogy miért is szeretek annyira.... húúú de régen volt már ez), szóval jött, és megállt a könyves szekrény előtt, én meg elkezdtem neki sorolni, hogy szerintem mi miért jó, és juuuuuuuuujjjj a Jane Eyre kötetet el kell vinnie, meg az Értelem és érzelmet is, meg....
Ezt követően elkezdtem zaklatni, hogy mi hogy tetszik, és mikor mehetek, és cserélhetem ki a köteteket, újabbakra, amik szerintem tetszenének neki. Tisztára mint Grigg amikor a fantasy irodalom remekeit ajánlgatja Jocelynnak, a Jane Austen könyvklubban. Úgy látszik, hogy ezt ő fenyegetésnek vette, mert azonnal elkezdte olvasni  Charlotte Brontë kötetét, amit végül kiderült nem is tudott letenni... hát igen régi szép idők, mennyit változtunk azóta. Más könyvek, más stílusok, más ajánlások, így köszönhetem neki pedig én Karen Roset, meg Anita Blake-et.

Francica többet olvas mint én a "szörnyű kis hörcsög", aki gyűjtöget, mindent bespájzol magának, és elteszi későbbre, rosszabb napokra.:)
Olyan vagyok mint a tavaszi időjárás, hol borongós, hol napos, esős, viharos, változékony, lobbanékony. Lehet, hogy valamiért az elején még epedek, de utána, már csak nyűg a hátamon (példának okáért Twilight, aminek a végén már igazán szenvedtem, de erről majd máskor). Szóval azért állnak nálam sorban a könyvek, filmek, animék stócban, mert egyrészt időm nincs rá a félévi hajtás miatt, másrészt, viszont az alaphangulatom nem füllik hozzájuk. Így szépen lassan gyűlnek gyűlnek, majd egyszerre mintha tornádó kapná fel őket el is tűnnek, mert egy pillanatnyi elmezavar nyomán mindennel végzek napok alatt.

Szóval ezért méteres most is az olvasólistám, tele megkezdett, félbehagyott kötetekkel:P
Na asszem pillanatnyilag ennyi voltam, vár a tömény gyönyör, a szerdai vizsga anyaga képében.
Jaj és Francica, nem örülsz jobban mint én... Itt nem tudsz Leállítani:P

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Inka firka Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei